Winkelwagen

3 redenen waarom een gezichtsserum bijdraagt aan een gezonde huid

3 redenen waarom een gezichtsserum bijdraagt aan een gezonde huid

3 redenen waarom een gezichtsserum bijdraagt aan een gezonde huid 

Ieder Vavin product is ontwikkeld voor een gezonde huidconditie en het ondersteunen van de natuurlijke huidfuncties. Hierbij is onder andere het opbouwen van de barrièrefunctie van de huid, het boosten van de natuurlijke weerstand en het in stand houden van het huidmicrobioom essentieel. Onze serums en boosters dragen hieraan bij en geven iedere skincare routine een boost, op weg naar een gezonde huid. Wij vertellen je graag meer over de effectiviteit van serums. Want waarom is een serum toevoegen aan je routine zo belangrijk voor de huid? 
 

1. Optimale combinatie ingrediënten 

Voor een gezonde huidconditie is een optimale combinatie van werkstoffen in je huidverzorgingsproducten nodig. Vul je basisroutine, bestaande uit een reiniging en dag- en nachtcrème dan ook aan met een serum of booster. Waar een dagcrème zich voornamelijk richt op het beschermen van je huid, en een nachtcrème een kalmerende werking heeft, is een serum of booster een goede toevoeging voor de ideale mix van ingrediënten. 

Zo heeft de Hydrating Booster alles in huis voor extra vocht in de huid, zodat belangrijke vetten en eiwitten aan worden gemaakt die de beschermende huidbarrière vormen. De hydraterende booster bevat onder andere hyaluronzuur, dat bekend staat om het uitstekende vermogen om vocht vast te houden. Wil je je huid beschermen tegen de negatieve invloeden, zoals uv-stralen, uitstoot en droge lucht van de verwarming? Het Renewing Serum is een effectieve toevoeging op jouw huidverzorgingsroutine om je huid te beschermen tegen schade van deze schadelijke stofjes, ook wel vrije radicalen. Dit beschermende serum verstevigt en egaliseert de huid en biedt door de toevoeging van hyaluronzuur hydratatie. Daarnaast zorgt het ingrediënt ‘protease’ ervoor dat de dode huidcellen loslaten, waardoor je kunt rekenen op een beschermde én gladde huid. Al met al bevatten beide producten belangrijke bouwstenen voor een gezonde huid. 

2. Focus op specifieke huidbehoefte 

Door de geconcentreerde formules van serums en boosters, kun je specifieke huidproblemen effectief aanpakken. Zo is de Break-out Solution een zeer effectief serum om de vette, acnegevoelige huid te verzorgen. Deze poederoplossing op basis van zink werkt doeltreffend op de oorzaak van onzuiverheden, zonder daarbij de huidbarrière aan te tasten. Hoe dat komt? Zink remt het enzym 5-reductatse in de talgklier. Dit klinkt nogal technisch, maar houdt in dat er minder talg wordt gevormd. Je kunt het serum plaatselijk aanbrengen op onzuiverheden of de vette gedeelten van het gezicht. 

3. Hoge concentraties werkzame stoffen 

We noemden al eerder de hoge concentratie werkzame stoffen in serums en boosters, en dat nemen we heel letterlijk. Zo bestaat de Nourishing Booster uit slechts één ingrediënt: ceramidone, dat je droge huid beschermt tegen vochtverlies. De keuze voor ceramidone is natuurlijk niet zomaar! Het is een vet dat qua structuur en werking gelijk is aan ceramiden in de huid. Dit is één van de belangrijkste onderdelen van de huidbarrière en zorgen voor bescherming. Onder invloed van veroudering, hormonale factoren en seizoensgebonden factoren vermindert de vorming van huideigen ceramiden. Door ceramidone toe te voegen aan je routine, wordt de huideigen vorming van ceramiden gestimuleerd. Hiermee is de Nourishing Booster een zeer passend serum om de droge, gevoelige huid en de huid in disbalans te verzorgen en kalmeren. 

Optimize your skincare 

Soms heeft de huid net iets extra’s nodig. Om te herstellen. Om sterker te worden. Met Vavin leg je de basis voor een gezonde huid. Hierdoor is de huid minder kwetsbaar en optimaliseer je huidbehandelingen. Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, producten en acties? Volg ons op Instagram!