Winkelwagen
Do more with less!

Roodheid, irritaties, een trekkerig gevoel, schilfertjes. Het zijn de bekende kenmerken van een gevoelige huid. Om ervan af te komen, gebruiken vrouwen vaak een hele rits producten. Helaas, daarmee doen ze de huid meestal meer kwaad dan goed. Veel cosmetica barst namelijk van de overbodige ingrediënten zoals bewaar-, geurstoffen en emulgatoren. Je hebt er niks aan, maar intussen tasten ze het huidmicrobioom aan. 

 

Belangrijke basis

Dat is foute boel. Een gezond huidmicrobioom is de belangrijkste basis voor een mooie huid. Huidmicrobioom is de verzamelnaam voor alle micro-organismen op je huid zoals bacteriën, schimmels en virussen. Deze werken hard om de buitenste huidlaag te beschermen. Ze houden schadelijke indringers buiten, zorgen voor de juiste zuurgraad en ondersteunen het immuunsysteem. Zepen en sterke wasactieve stoffen tasten dit unieke proces aan. Daardoor verliest het huidmicrobioom zijn beschermende werking. Juist dát kan roodheid en irritaties veroorzaken.

 

EEN GEZOND HUIDMICROBIOOM is de belangrijkste basis voor een mooie huid

 

Maak je gevoelige probleemhuid weer gezond

Wat moet je dan wel doen om een gevoelige probleemhuid weer fris en gezond te maken? Simpel: laat de crèmes en lotions met een lekker geurtje of veel overbodige ingrediënten in elk geval staan. Kies in plaats daarvan producten met minimalistische formules, zoals de reinig001 Deze cleanser bevat alleen ingrediënten die de gevoelige huid mild zuiveren en verzorgen zonder aantasting van het huidmicrobioom. Do more with less! Dat is de manier waarop Vavin de huid natuurlijk mooi en gezond houdt.

 

De reinigingsgel bevat Sucrose Laurate, Sucrose Stearate, Cococaprylate en Squalane. Deze milde ingrediënten nemen vuil en vet op. Hennepzaadolie is toegevoegd om de gevoelige huid te voeden. Belangrijk is dat bewaar en geurstoffen ontbreken. De huid wordt dus verzorgd en gevoed, terwijl het huidmicrobioom volledig intact blijft. Vavin reinig001 is het eerste product in de nieuwe Vavin-serie ‘Terug naar de Basis’.

 

ADVIES OP MAAT? Klik hier om een Vavin Huidprofessional bij jou in de buurt te vinden