Winkelwagen

iedere huid is uniek

Vavin kiest voor een persoonlijke aanpak. Onze huidprofessionals gaan samen met jou op zoek naar de juiste combinatie van producten. Want iedere huid is uniek.

Onder begeleiding van een Vavin huidprofessional start je met het Vavin stappenplan. Per huidtype wordt geadviseerd welke producten van Vavin het beste zijn om te gebruiken tijdens de verschillende behandelfases. Dit vergt tijd en enig geduld van de gebruiker. Het gebruik van de Vavin producten wordt stap voor stap opgebouwd om uiteindelijk toe te werken naar een optimale huidconditie.

Laat je altijd adviseren door je huidprofessional. Samen kunnen jullie de conditie van je huid goed in de gaten houden en bepalen wat de volgende stap is.

Vavin huidverbetering.

 

stap 1

reinig

We adviseren je, welk huidtype je ook hebt, te beginnen met Vavin reinig01. Deze uiterst milde reinigingsmelk verwijdert je make-up en onzuiverheden effectief zonder de natuurlijke huidbarrière aan te tasten.

Soms heeft je huid net wat meer nodig of zoek je een product dat je over je hele lichaam kunt gebruiken. Vavin heeft een aantal producten ontwikkeld die je als lichaamsverzorging kunt gebruiken. Ook biedt Vavin pure ingrediënten die je dagverzorging versterken, mocht je huid daarom vragen.

     

 

stap 2

hydrateer & bescherm

Breng aan het begin van de dag en voor het slapen gaan Vavin hydrateer02 aan. De crème werkt mee aan een goed gehydrateerde huid en een optimaal werkende huidbarrière. Die barrière beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Heb je een vette huid? Sla dan, op advies van de huidprofessional, stap 2 en 3 over en ga rechtstreeks naar stap 4.

 

     

 

stap 3

bescherm je ogen

Voor de dunne en gevoelige ooghuid adviseren we een aparte crème: Vavin hydrateer03. Een parfumvrije oogcontourcrème die belangrijke ingrediënten bevat voor een gladde en stevige ooghuid. Bouw het gebruik van hydrateer03 langzaam op. Je huid moet namelijk wennen aan de actieve werkstoffen.

 

     
   

 

stap 4

activeer

Stap 1 tot en met 3 stonden in het teken van het bereiken van een goed functionerende huidbarrière en een optimale vochtbalans. Pas als je een goed gehydrateerde huid hebt, kun je de hoog geconcentreerde producten van Vavin activeer04 gebruiken. Daar kun je je huid mee activeren; aan het werk zetten.

Je huidprofessional bepaalt aan de hand van je huidconditie of je Vavin activeer04 kunt gebruiken. Hiervoor gebruikte je waarschijnlijk Vavin hydrateer twee keer per dag. Dat kun je nu veranderen naar één keer per dag, als nachtverzorging. We adviseren je Vavin activeer04 één keer per dag in de ochtend te gebruiken.

Door het gebruik van Vavin activeer worden je huideigen processen ondersteund, zoals bijvoorbeeld de werking van de Langerhanscellen voor een verbeterde weerstand van je huid. De natuurlijke UVA-filter beschermt tegen de schade van het UVA-licht. De aanwezigheid van antioxidanten beschermt je huid tegen schade van vrije radicalen. Deze eigenschappen maken Vavin activeer04 in het bijzonder geschikt voor je dagverzorging.

Zorg er wel voor dat je het gebruik van Vavin activeer04 langzaam opbouwt. In het begin kun je de crème maximaal drie à vier keer per week gebruiken. Je huid moet namelijk wennen aan de grote hoeveelheid actieve werkstoffen. Als je huid gewend is aan de producten, kun je overgaan op dagelijks gebruikt.

Na een aantal weken wordt je huidverbetering duidelijk zichtbaar.

Vette huid?

Een vette huid kenmerkt zich door verhoogde talgvorming, vergrote poriën en bacteriële infecties. Heb je een vette huid? Sla op advies van de huidprofessional stap 2 en 3 over en begin direct met Vavin Activeer 04. Zo verbeter je de weerstand van je huid direct.

 

     

 

stap 5

activeer extra

Je huidprofessional bepaalt aan de hand van je huidconditie of je Vavin activeer05 kunt gebruiken. We adviseren je Vavin activeer05 één keer per dag in de ochtend te gebruiken, na het reinigen van je huid en voor het aanbrengen van je dagverzorging. Door het gebruik van Vavin activeer05 worden je huideigen processen ondersteund. Hierbij kun je denken aan de Langerhanscellen voor een verbeterde weerstand van de huid maar bijvoorbeeld ook aan melanocyten voor het versterken van het natuurlijke beschermingssysteem.

Zorg ervoor dat je het gebruik van Vavin activeer05 langzaam opbouwt. In het begin kun je de gezichtstonic maximaal drie à vier keer per week gebruiken. Je huid moet namelijk wennen aan de grote hoeveelheid actieve werkstoffen. Als je huid goed gewend is geraakt aan de producten, kun je Vavin activeer05 dagelijks gebruiken. Na een aantal weken wordt je huidverbetering duidelijk zichtbaar.

 

 

stap 6

naar buiten!

Om gezond naar buiten te gaan met een natuurlijk mooi kleurtje, adviseren we je Vavin bescherm06 te gebruiken, in combinatie met je dagverzorging.

Vavin bescherm06 is een BB-crème met huidverzorgende eigenschappen en een SPF15 (Sun Protector Factor) die je direct gebruikt nadat je Vavin hydrateer of Vavin activeer hebt aangebracht.

 

stap 7

vernieuw!

Om je huid een boost te geven, kun je naast de dagelijkse verzorging als kuur het serum Vavin vernieuw07 gebruiken. Dit serum bevat een cocktail aan actieve werkstoffen, zoals het krachtige vitamine C, die veroudering van de huid tegengaan.

Je huidprofessional bepaalt aan de hand van je huidconditie of je Vavin vernieuw07 kunt gebruiken. Het serum kan dan aanvullend eenmaal per dag gebruikt worden nadat je je huid gereinigd hebt. Dit doe je bij voorkeur in de avond.