Help je huid in de vorming van collageen

Help je huid in de vorming van collageen

Collageen is een belangrijk eiwit dat als bouwstof functioneert in ons lichaam en zorgt voor stevigheid en structuur. Voor de aanmaak van collageen in je huid zijn er bouwstenen nodig zoals aminozuren en vitamine C. Skincare producten kunnen hierbij helpen en de aanmaak van collageen stimuleren. In deze blog vertellen we je meer over hoe jij je huid helpt in de aanmaak van collageen!

 

Wat is collageen?

Collageen, een essentieel eiwit voor de huid, wordt geproduceerd in de diepere lagen van je huid door cellen genaamd fibroblasten. Het begint allemaal met de binding van aminozuren, die zich verbinden tot polypeptideketens. Deze ketens vormen de basisstructuur van collageen. Om deze polypeptideketens stevig en flexibel te maken, ondergaan ze een proces genaamd hydroxylatie. Dit hydroxylatieproces leidt tot de uiteindelijke vorming van grote collageenfibrillen. Deze fibrillen geven je huid stevigheid en veerkracht, waardoor het bestand is tegen druk en spanning. Collageen speelt een speciale rol omdat het een fundament vormt van de middelste laag van de huid en ondersteuning biedt aan bloedvaten. Dit bevordert op zijn beurt de uitwisseling van voedingsstoffen vanuit het bloed naar de huidcellen, wat essentieel is voor een gezonde huid.

 

Afname van collageen

Wist je dat de aanmaak van collageen vanaf je 20e levensjaar vermindert? In je huid is er een balans tussen de productie en afbraak van collageen. In de dermis, de diepste laag van je huid, zijn er enzymen die verantwoordelijk zijn voor het opruimen van collageenvezels van slechte kwaliteit. Naarmate we ouder worden, neemt de activiteit van deze enzymen toe, wat leidt tot een versnelde afbraak van collageen, terwijl tegelijkertijd de productie van collageen afneemt. Een verminderde bloedcirculatie in de huid kan de productie van collageen verlagen. Bovendien hebben externe factoren zoals schadelijke vrije radicalen, stress en roken ook invloed op zowel de productie als de afbraak van collageenvezels in de huid. Naarmate je ouder wordt, neemt dus de afbraak van collageen toe en verzwakt de structuur van de huid. Dit leidt tot een verlies van stevigheid en elasticiteit, wat zich uit in huidverslapping en rimpels.

 

Stimuleren van collageenproductie door skincare

Gelukkig zijn er skincare producten die de aanmaak van collageen stimuleren. Vitamine C en hyaluronzuur kunnen de onderste laag van je huid bereiken en de collageenproductie stimuleren. Daarnaast zorgt vitamine C ervoor dat vrije radicalen worden geneutraliseerd om schade aan het collageen te beperken. Centella asiatica is ook een goed ingrediënt, omdat dit de afbraak van collageen kan afremmen. Door gebruik te maken van deze krachtige ingrediënten kan de stevigheid van de huid worden ondersteund, de huidstructuur worden versterkt en kan de zichtbaarheid van rimpels en fijne lijntjes verminderd worden.

 

Producten die collageenaanmaak stimuleren

 

Renewing Serum

Het Renewing Serum bevat hyaluronzuur en vitamine C, de twee ingrediënten die  collageenaanmaak stimuleren. Ideaal om toe te voegen aan je skincare routine! Verder is het Renewing Serum:

 • Vrij van parfum
 • Verstevigend en egaliserend
 • Hydraterend
 • Het beschermt tegen vrije radicalen
 • Het vervaagt de zichtbaarheid van rimpels door het natuurlijke extract van de agave plant
 • Het stimuleert de vernieuwing van huidcellen
 • En helpt pigmentvlekken vervagen en verstevigen door vitamine C

 

 

Restoring Day Cream

Door de glucanen en centella asiatica wordt de productie van collageen niet alleen gestimuleerd, maar wordt de afbraak ook afgeremd. Onze dagcrème biedt ook nog meer voordelen:

 • Boost de natuurlijke weerstand van de huid
 • Ondersteunt de huidbarrière door middel van verschillende natuurlijke oliën en vetten
 • Beschermt tegen vrije radicalen
 • Biedt een natuurlijk uva-filter door het ingrediënt pongamol
 • Heeft een kalmerend effect op de huid, irritaties en roodheden verminderen al direct na gebruik

 

 

Soothing Night Cream

Door de glucanen en centella asiatica wordt de collageenaanmaak gestimuleerd en de afbraak ervan afgeremd. En meer! De Soothing Night Cream:

 • Ondersteunt het vochtvasthoudend vermogen van de huid
 • Helpt bij het opbouwen van een gezonde huidbarrière door de verschillende natuurlijke oliën en vetten
 • Geeft een kalmerend effect
 • Beschermt de huid
 • Stimuleert de huidelasticiteit voor een soepele huid
Terug naar blog