Je huid in tijden van stress

Je huid in tijden van stress

In de hectiek van het dagelijkse leven ervaren velen van ons stress. Meetings, deadlines en de chaos van alledag: we begrijpen maar al te goed waar het vandaan komt! Heeft het drukke, gestreste leven ook gevolgen voor je huid? Het antwoord is simpel gezegd: ja! Maar hoe zit dat precies in elkaar? En wat kun je eraan doen? Wij vertellen het je in deze blog.

 

Hoe veroorzaakt stress huidproblemen?

Periodes van stress hebben invloed op veel aspecten in je leven, zo ook je huid. De talgproductie wordt gestimuleerd waardoor je onzuiverheden krijgt en heb je sneller een rode, warme huid. Je huid is dan zo druk bezig met zich te herstellen, dat het geen tijd krijgt om de barrière op te bouwen en sterk te houden. Het gevolg van een zwakkere huidbarrière is sneller vochtverlies en vertraging van celvernieuwing. Hierdoor merk je sneller tekenen van huidveroudering.

Wat kun je doen om het process te verminderen? 

Uit onderzoek blijkt dat omega-3 vetzuur in staat is om prostagandine af te remmen. Dit is een stofje dat ontstekingen in je huid stimuleert en wordt vrijgegeven bij periodes van stress. Natuurlijke oliën zoals frambozenolie zijn rijk aan deze vetzuren en zijn daarom zeer geschikt voor de gevoelige (en gestreste) huid! Onze Cleansing Oil bestaat uit 100% frambozenpitolie en is een echte aanrader om de huid onder invloed van stress in balans te houden. Daarnaast verwijdert het effectief make-up en vuil van je gezicht. Met deze reinigingsolie heb je het beste van twee werelden: een schone huid zonder deze te beschadigen én vermindering van tekenen van stress.

 

 

Kortom, je huid heeft een reactie klaar staan om stress uit je huid te laten verdwijnen. Maar bij langere termijnen, is het altijd handig om je huid een handje te helpen en producten in je routine toe te voegen die ontstekingsremmende voordelen hebben. Een Vavin Huidprofessional bij jou in de buurt kan je persoonlijk advies geven op basis van je huidtype en behoeften. Je kunt jouw dichtstbijzijnde Vavin Huidprofessional vinden via onze store locator! Op de hoogte blijven van nieuws, producten en actie's? Volg ons dan op Instagram!

Terug naar blog