Dit is hét product voor een gezonde, beschermde huid in de lente

Dit is hét product voor een gezonde, beschermde huid in de lente

 

Iedere huid is uniek en kan op verschillende momenten behoefte hebben aan extra verzorging, bijvoorbeeld bij seizoensveranderingen. Zo verdient je huid speciale aandacht wanneer de lente in aantocht is en het voorjaarszonnetje zich weer vaker laat zien. Want dat betekent dat het schadelijke uv-licht weer sterker wordt én dat goede bescherming van je huid nog belangrijker is. Wist je dat je huid hier een eigen beschermingsmechanisme tegen heeft? En dat je dit kan boosten met skincare? Wij vertellen je er alles over. Empower de huid tijdens het voorjaar met de juiste huidverzorging!

Uv-licht en de huid

Uv-licht bestaat uit uva-, uvb- en uvc-licht. Daar waar uvc niet door de ozonlaag dringt en de aarde niet bereikt, komen de schadelijke uva- en uvb-stralen wel op onze aarde en dus op onze huid terecht. Onder invloed van deze stralen worden vetstoffen in de huid aangetast waardoor de huidbarrière verzwakt. Ook raakt het collageen in de huid beschadigd waardoor de fundering van de huid zwakker wordt.

Gelukkig heeft de huid hier een beschermingsmechanisme tegen en komt het in actie om zonnestralen op te vangen en de schadelijke invloeden zo goed als mogelijk te voorkomen. Zo ontwaken de pigmentcellen (melanocyten) uit hun winterslaap en beginnen deze melanine te vormen. Dit is een natuurlijke kleurstof die als een soort parasolletje over onze celkern heen gaat liggen. Hierdoor beschermt het ons DNA tegen schade van buitenaf.

De rol van pigmentcellen

Maar hoe vormt dit melanine, ook wel pigment, zich precies? Kort samengevat zijn er twee soorten pigmentcellen: actieve en slapende pigmentcellen.

  • Actieve pigmentcellen maken altijd eerst pré-melanine aan, zonder dat er een spatje uvb-licht aan te pas komt. Pré-melanine is kleurloos en heeft vrijwel geen absorberende eigenschappen die de huid beschermen. Door uva-licht kleurt pré-melanine wel bruin, bijvoorbeeld bij het gebruik van de zonnebank. De huid wordt dan wel bruin, maar is nog niet beschermd tegen de zon. Pas als de huid wél voldoende blootstaat aan uvb-licht gaan de actieve pigmentcellen direct melanine aanmaken in plaats van enkel het pré-melanine.
  • Slapende pigmentcellen ontwaken langzaam als de huid een bepaalde tijd blootstaat aan uvb-licht. Dat duurt wel een aantal dagen. Er zijn namelijk eerst eiwitten nodig om deze mechanismen in gang te zetten.

We zijn dus pas beschermd tegen het schadelijke uv-licht als er voldoende uvb-licht op onze huid straalt. Dat betekent dat de huid pas aan het werk gaat als een deel van het kwaad al is geschied. Daarom is het belangrijk om de huid te helpen in de strijd tegen zonschade. En dat doe je natuurlijk met de juiste huidverzorging!

Je huid beschermen tegen uv-licht met huidverzorging

Het beschermen van je huid met uv-filters is stap één om je huid te beschermen, maar je kunt ook een stap extra doen. Kies voor ingrediënten die het natuurlijke beschermingssysteem ondersteunen. Deze boosters activeren de pigmentcellen waardoor de huid sneller melanine aanmaakt, eerder bruin kleurt én op een natuurlijke manier beter beschermd is.

Dé tip voor effectieve huidverzorging tijdens de lente

Wil je je huid op een natuurlijke manier aan het werk zetten en voorbereiden op de schadelijke invloeden van uv-licht? Dan is onze Revitalizing Concentrate hét Vavin-product om te gebruiken tijdens het voorjaar. Dit is een frisse, hydraterende en kalmerende gezichtstonic om ‘s ochtends na de reiniging te gebruiken. Maar het doet nog zoveel meer!

  • Het unieke ingrediënt glucomannan ondersteunt de pigmentcellen in de directe vorming van melanine. Hierdoor komt de huideigen natuurlijke bescherming sneller op gang en wordt de huid sneller en egaler bruin.
  • Het natuurlijke ingrediënt afkomstig uit de nectar van de agave tequilana plant heeft een liftend effect, waardoor de zichtbaarheid van bestaande rimpels wordt verminderd. Bovendien zorgt dit ingrediënt voor een zijdezachte huid.
  • Door de toevoeging van beta-glucan en hyaluronzuur heeft de tonic een kalmerende en hydraterende werking voor de huid.

De Revitalizing Concentrate is dan ook een ideaal product om je huid voor te bereiden op zonnige dagen. Maar het is geen vervanger van een SPF-product! Goed om te weten: de tonic is vrij van parfum, alcohol en micro-plastics en geschikt voor alle huidtypes.


Vavin als basis voor een gezonde huid

Kortom, de sleutel tot een gezonde, sterke huid ligt in het gebruik van de juiste producten voor jouw huidtype, passend bij het seizoen. Wil je meer advies over de ideale huidverzorging voor jouw huid? Dan kun je persoonlijk advies te vragen aan een Vavin Huidprofessional bij jou in de buurt!

Op de hoogte blijven van nieuws, producten en acties? Volg ons dan op Instagram!

Terug naar blog